2017-01-06 10:59:26• hírek • Kocsis Zoltán

Több száz lejes bírság az illegális állatszállítmánynak

Mivel a megyével szomszédos területeken illetve Európában több helyen is jelentős fertőzési gócpontokat észleltek az utóbbi időben, Szatmárban továbbra is szigorú óvintézkedések vannak érvényben a sertések és a szárnyasok tartása, szállítása, árusítása kapcsán.

Mivel Ukrajnában és Moldovában az afrikai sertéspestis újabb fertőzési gócpontját fedezték fel, Szatmár megyében a megszokottnál is szigorúbban ellenőrzik a közutakat is. Ennek következtében állítottak meg Túrterebesen egy szállítmányt, amelyről kiderült, hogy sem az állatok eredetét igazoló dokumentumokat, sem a szükséges állatorvosi jóváhagyásokat nem tudja felmutatni a sofőr. Akit ezért 750 lejre bírságoltak meg.

A Svájcban, Dániában, Magyarországon, Horvátországban, Németországban, Hollandiában, Franciaországban, Ausztriában regisztrált madárinfulenza-esetek miatt az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság rendelkezése szerint Szatmár megyében továbbra is zárva kell tartani a szárnyasokat. Emelett tilos a szárnyasok adás-vétele a vásárokon.

Mint ahogy tilos a sertésekkel való kereskedés is, a szakemberek esetükben is azt tanácsolják, hogy az állatok ne hagyhassák el az udvarokat, farmok területét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: